Blogolj!

A nap képe – világbajnokok


Áder János köztársasági elnök hétfő este tiszteletvacsorán fogadta a debreceni junior kézilabda-világbajnokságon aranyérmet szerző női válogatott tagjait és segítőit a Sándor-palotában.

A sportolók este fél hét után néhány perccel a Mária Terézia-szalonban találkoztak Áder Jánossal és feleségével, Herczegh Anitával, akik aperitiffel kínálták őket, majd a köztársasági elnök mindenkivel kezet fogott. Ezután Áder János a Sándor-palota teraszára vezette a vendégeket, akik gyönyörködhettek a csodás panorámában, emlékként közös fotók és szelfik készültek.

A csapat "Áder 3" feliratú mezzel ajándékozta meg az államfőt. A hármas szám arra utal, hogy a magyar kézilabda történetében az övék a harmadik vb-aranyérem az 1965-os felnőtt női és a 2017-es ifjúsági strandkézilabda-elsőség után. A csapat vezetői megmutatták a vb-érmet is, majd elbeszélgettek a köztársasági elnökkel a Debrecenben történtekről. Áder János kiemelte, annak ellenére is sok néző volt a debreceni vb mérkőzésein, hogy a labdarúgó-világbajnoksággal párhuzamosan zajlott.

A vacsorát a Tükörteremben szolgálták fel, ahol Áder János azzal kezdte pohárköszöntőjét, hogy felmutatta azt a posztert, amely a Nemzeti Sportban jelent meg, és amelynek egyik oldalán a világbajnoki címet nyert francia labdarúgó-válogatott szerepel, majd vendégeihez fordulva hozzáfűzte: "számunkra nem ez a kedves, hanem a másik oldala".

Áder János köztársasági elnök fogadja a női junior kézilabda-világbajnokságon győztes magyar válogatott tagjait a Sándor-palota teraszán 2018. július 30-án. Az államfő kezében a csapattól kapott mez. MTI Fotó: Máthé Zoltán

1
https://napkepe.blogstar.hu/./pages/napkepe/contents/blog/56320/pics/lead_800x600.jpg
 

A nap képe – csúcs2017.07.29. 06:25

A nap képe – raszolgák2019.01.20. 01:10

Feliratkozás blogértesítőre

Ha mindennap szeretnél értesülni a legfrissebb bejegyzésekről, akkor iratkozz fel a blogértesítőre.

Feliratkozom

Hozzászólások

A bejegyzésre 1 db hozzászólás érkezett!
Hát, így van ez 2018-07-31 12:03:13
Mindenek előtt gratulálok a fiatal hölgyeknek az elért hatalmas siker kapcsán.
Továbbá gratulálok a köztársasági elnök úrnak is azért a nemes gesztusért, hogy személyesen fogadta a csapat tagjait.
Ezeknek a fiatal sportolóknak biztosan örök emlék lesz ez az esemény, mert nem mindenkinek adatik meg az a kegy, hogy személyesen kezet foghat Magyarország legfőbb közjogi méltóságával.
Mindkét félnek további sok sikert az életben !!!
Válaszolok

Ezeket a cikkeket olvastad már?