Blogolj!

A nap képe – mindenki

2017.03.03.
A Mindenki című magyar film rendezője Deák Kristóf hétfőn hajnalban vehette át az alkotásért járó Oscart, s azóta itthon – majdnem – mindenki ünnepli az óriási magyar sikert. Az egyik moziban csütörtökön összeállt a filmben is látható kórus, hogy közösen énekelje a filmben is felcsendülő dalt.

A nap képe – biztonságban maradunk

2017.03.02.
Nem beszéltek a levegőbe: épül a második védelmi vonal a déli határon, vagyis még nehezebben jöhetnek majd be hozzánk az illegális bevándorlók. Lesz újabb kerítés, épül az okoskerítés és készülnek azok a központok is, amelyekben felügyelet mellett várják majd a belépési kérelmükkel kapcsolatos döntést a migránsok. Úgy tűnik biztonságban maradunk.

A nap képe – süllyed a hajó

2017.03.01.
Az ember nem is gondolná, hogy a Bodrog medrében van annyi hely, hogy el tud süllyedni benne egy komplett hajó. Márpedig most ezt történt. Egészen pontosan a bodrogkisfaludi rév közelében merült el a Vulkán nevű kotróhajó. Érdekesség, hogy idén már második alkalommal került víz alá a Vulkán.

A nap képe – a németek szerint Orbán Viktor (is) egy hernyó

2017.02.28.
A Düsseldorfban rendezett hagyományos Rosenmontag (Rózsahétfő) nevű fesztiválon, a felvonulók – egy részük a fotók tanulsága szerint női ruhába öltözött férfi – különböző installációkat is készítenek. Ezek egyike idén egy levelet ábrázolt, ami a demokráciát testesítette meg, mellett pedig hernyókat, amelyek kofrmányfők és elnökök nevét viselték.

A nap képe – Mindenki örül

2017.02.27.
Oscar-díjat nyert Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje. Az alkotásban a Bakáts téri általános iskola tanulói is szerepelnek, aki közösen, egy hatalmas pizsama-parti keretében nézték végig a díjátadót és örültek akkor, amikor kideült, hogy a magyar film kapta a legnagyobb filmes elismerést.

A nap képe – hagyományunk tánca

2017.02.26.
Kevés szebb dolog van annál a színpadon, amikor a magyar nép táncait adják elő fiatal emberek. A hagyományaink elevenednek fel, a történelmünk ölt emberi alakot és emlékezhetünk azokra, akiknek mindent köszönhetünk. Ha a néptáncot fiatalok adják elő, akkor pedig hihetünk abban, hogy nemcsak múltunk, hanem jövőnk is van.

A nap képe – nem felejtünk

2017.02.25.
Ma van a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja. Milliókra kell visszagondolnunk és százakat nem szabad elfelejtenünk. A milliónyi áldozatra emlékezünk és nem felejtjük el a diktátorokat, Rákosi Mátyást, Kádár Jánost és tettestársaikat, akik embereket ölettek meg a mocskos eszméik szolgálata miatt.

A nap képe – busók búcsúztatják a telet

2017.02.24.
Elkezdődött a mohácsi busójárás, amely 2009 óta szerepel az UNESCO szellemi örökség reprezentatív listáján is. A mohácsi sokácok messze földön ismert népszokása, a busójárás idejét a tavaszi napfordulót követő első holdtölte határozza meg. Régen Farsangvasárnap reggelétől Húshagyókedd estéjéig tartott a mulatság.

A nap képe – szólt a rádió

2017.02.23.
A Magyar Rádió évekkel ezelőtt elhagyta a Bródy Sándor utcai épületét, amelyhez történelmi események – hogy mást ne említsünk, az 1956-os forradalom – és kiváló személyiségek kapcsolódtak. Az elhagyott szerkesztőség jelenlegi állapotáról közölt képet a távirati iroda. Innen szólt a rádió, avagy így múlik el a világ dicsősége.

A nap képe – bajnokok vize

2017.02.22.
Elkészült a Duna Aréna, vagyis az új Dagály, amely az idei vizes világbajnokság fő helyszíne lesz. A bejáráson az úszók ki is próbálhatták az új medencét, így elsőre olimpiai bajnokok mellett világ- és Európa-bajnok sportolók szálltak vízbe. A létesítményben nyáron a világ legjobb úszi szállnak majd vízbe.

Ezeket a cikkeket olvastad már?