A nap képe – elkékült oroszlánbarlang

2018.03.11.
Erre alighanem még a legelvakultabb elkékültek, azaz az igazán vérmes Szeged-fanatikusok sem számítottak! A magyar férfi kézilabdázás örökrangadóján az idei bajnokságban pofont pofon után begyűjtő MOL-Pick 32–31-re győzött az eddig százszázalékos Telekom Veszprém vendégeként.

A nap képe – elkerülik

2018.03.10.
Na még egy stadion… Ja nem, hanem egy minden tekintetben jelentős közúti beruházás készült el. Ezúttal a 8-as főút Várpalotát elkerülő szakaszát adták át, ami a gazdaságnak áldás, a városban élőknek békesség.

A nap képe – kitüntetett bajnokok

2018.03.09.
A férfi rövidpályás gyorskorcsolya válogatott tagjai történelmet írtak azzal, hogy Pjongcsangban olimpiai bajnoki címet nyertek. A sportolók ezért magas állami kitüntetést vehettek át.

A nap képe – királyok a palotában

Áder János köztársasági elnök a Sándor-palotában fogadta az elmúlt hetekben történelmi sikereket elérő sportolókat. Az olimpiai bajnoki címet szerző rövidpályás gyorskorcsolya váltó tagjait és edzőit, valamint Márton Anitát és felkészítőit, akiknek az első atlétikai világbajnoki címet köszönhetjük.

A nap képe – nemzeti könyvtár

2018.03.07.
Emlékiratok, énregények, memoárok zárják a Nemzeti Könyvtár sorozatát. Jókai Anna, Szabó Magda és Tormay Cécile mellett Árva Bethlen Kata is bekerült a Nemzeti Könyvtárba. Gróf Széchenyi István Naplója sok embernek megvan, de csak kevesen olvasták a nehéz szöveg, az ismeretlen adalékok, nevek és jegyezetek miatt. Megtalálható az utolsó könyvek között Habsburg Ottó Így láttam című munkája is, amelyet Gerő András történész ajánlott a Nemzeti Könyvtár számára, Szabó Dezső A bölcsőtől Budapestig című kötete Kovács Attila Zoltán irodalomtörténész ajánlásával és Patay Pál Az életet már megjártam című könyve, amelyben a 103 éves szerző saját életének háborús élményeit, a hadifogság időszakát és az utána következő negyven év tapasztalatát foglalta össze. Görgey Gábor Utolsó jelentés Atlantiszról című kétkötetes műve egy "tágas családi emlékezet, amely egy tömény szépirodalmi műben jelenik meg" - mondta Kerényi Imre. Az alkotás majdnem egy teljes évszázad történetét öleli fel fiktív formában.

A nap képe – Gyurcsánnyal

Czeglédy Csaba ismét előzetesben van, talán ki sem kellett volna engedni, de ez most más kérdés. A kényszerintézkedéssel kapcsolatban a bíróság döntött, ahova régi barátja Gyurcsány Ferenc is elkísérte a gyanúsítottat. Madarat tolláról… 

A nap képe – megúszták

2018.03.05.
A vízimadarak számára nemcsak az élelem, hanem az úszás is fontos, ám ilyenkor, amikor befagynak a tavak, külső segítségre is szorulnak. Az óriási lékben aztán jókedvűen úszkálnak a hattyúk, a kacsák és a többiek.

A nap képe – kastély

2018.03.04.
Az egyik legszebb magyarországi kastélyt Eszterházán találjuk. Minden időszakban szép, de ilyenkor télen egészen különleges arcát mutatja a hófödte utak végén. A kastély folyamatosan látogatható, érdemes is elmenni, mert igazi kincs.

A nap képe – első

Újabb első arany! Az téli olimpiai első hely után, most Márton Anita nyert világbajnoki címet atlétikában, a fedettpályás világbajnokságon. A magyar sportolónő az első, aki a téli versenysorozatban nyerni tudott!

A nap képe – diktatúra

2018.03.02.
Olyan nagy diktatúra van nálunk, hogy még a börtönből is el lehet indulni az országgyűlési választáson. Czeglédy Csaba szabadult, mert jelölt lett. Hihetetlen dolog ez. A rács mögül lehet valaki jelölt. Elképesztő!

Ezeket a cikkeket olvastad már?