A nap képe – viziút

2018.03.01.
Azt mondják extrém hideg van – maradjunk annyiban, hogy most nem viccel a tél, hanem komoly hideget hozott. Ennek ellenére a Balatonon például nem áll meg az élet, a kompok is járnak. A szállítók utat törnek maguknak még a jégben is, olyan ez, mintha egy viziúton járnának.

A nap képe – ukrán gyújtogatók

2018.02.28.
Ismeretlenek felgyújtották, utóbb kiderült lénygében berobbantották az ablakot, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség irodáját. Az Ungvár belvárosában található épületben komoly kár keletkezett.

A nap képe – fagyás

2018.02.27.
A Balaton partján csodás alkotásokat hoz létre a nagy hideg, a szél és a víz találkozása. Nincs ez másként most sem, ez a legszebb a mostani zord időjárásban. Mondjuk a padra leülni nem ajánlatos.

A nap képe – arany gyerekek

2018.02.26.
Hazaérkezett a magyar olimpiai csapat Pjongcsangból, megjöttek az aranyak is. Az érmek fele a Liu-fivéreknék van, hiszen a váltóban szerzett medálokból kettő is a családban maradt. A versenyzőket édesanyjuk várta Budapesten, aki joggal mondhatta, hogy arany gyerekei vannak.

A nap képe – Mátyás

2018.02.25.
Kolozsvár Mátyás király városa. Az egyik legnagyobb és legnépszerűbb magyar király az erdélyi városban született 575 évvel ezelőtt. A helyiek is megemlékeztek az évfordulóról.

A nap képe – csúcson

2018.02.24.
Helyükre kerültek az aranyak. A téli olimpián speciális az éremátadás, hiszen egy központi ünnepség keretében kapják meg a sportolók a medálokat. A csütörtkön megnyert aranyakat, így pénteken vették át az olimpiai bajnok rövidpályás gyorskorcsolyázók. Az érmeket Schmitt Pál, olimpiai bajnok, a MOB tiszteletbeli elnöke adta át.

A nap képe – elsők

Elsők. Első helyen végeztek, ráadásul a magyar sport történetének első aranyát szerezték a téli olimpiák történetében. Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang és Liu Shaolin Sándor hihetetlen bravúrja tette emlékezetessé a pjongcsangi játékokat.

A nap képe – Arany

Arany Jánossal kapcsolatban nem a tárgyi emlékek a legfontosabbak, de azokra is vigyáznak a szakemberek.

A nap képe – boroltalom

2018.02.21.
Az Európai Bizottság oltalom alatt álló eredetmegjelölést (OEM) hagyott jóvá a monori régióban termelt borok számára - közölte az uniós bizottság hétfőn. A bizottság jóváhagyása a Monor, vagy Monori név alatt termelt fehér, vörös és rozé borokra, és az azokból készült küvékre érvényes. A bort a monori borrégióhoz tartozó területeken termelt szőlőből állíthatják elő.

A nap képe – elismerés

Sárosi Laura bevonult a tollaslabda történelmébe. Nem, nem azért mert olimpiai bajnok lett, hanem azért, mert a kvalifikáció során átadta a cipőjét az ellenfelének, akinek minden esélye megvolt arra, hogy sikerrel vegye a teljes selejtezőt és ott legyen a riói játékokon. Ezért kapott most óriási elismerést a magyar sportoló.

Ezeket a cikkeket olvastad már?