A nap képe – őrtűz

2018.06.05.
Csíkszentdomokos, Erdély, Hargita megye. Hatezeregyszáz lakosa közül ötezerkilencszáz magyar. A településen született Márton Áron, Erdély nagy fia, az erdélyi katolikus egyház nagy alakja. A helyiek büszkék a magyarságukra és őrzik a hagyományokat. Az összetartozás napján őrtűzzel üzentek.

A nap képe – a nemzet szépe

2018.06.04.
Nincs vita. A nemzetünk tagja és még szép is.

A nap képe – Kolozsvár

2018.06.03.
A Nemzeti Összetartozás Napja előtti hétvégén komoly jelentősége van annak, hogy Kolozsváron átadáták az Apáczai Csere János Gimnázium felújított épületét. A magyar oktatást folyamatos támadások érik a román hatóságok részéről, pedig az anyanyelvi oktatás mindenkinek jár.

A nap képe – a felhők felett…

2018.06.02.
…mindig kék az ég. Még akkor is, ha a felhők viharosak.

A nap képe – napfelkelte

2018.06.01.
A reggelek csodákat rejtenek. Legyen az egy üzenet, egy mosoly, egy ölelés, vagy a napfelkelte. Budapest, amely már több ranglistán is a világ legszebb városai közé került, egyszerre üzen, mosolyog és ölel, amikor felkel a nap.

A nap képe – kihívás

2018.05.31.
Hosszú évek óta hagyomány a Kihívás napja, amelynek keretében az egész ország sportol. Versenyeznek a falvak, a városok és a kerületek is. Megmozdul az ország.

A nap képe – határketeszt

Palóc határkeresztet állítottak kedden a szlovák-magyar határon a Nógrád megyei Ipolytarnóc és a losonci járásban lévő szlovákiai Kalonda települések között; a palócok összetartozását jelképező kettős keresztet 68 településről, nagyrészt az Ipoly és a Dobroda völgyéből kapott faanyagból ácsolták.

A nap képe – gyerekekért

2018.05.29.
Az eltűnt gyermekek világnapja előtt Egerben megrendezték az Ezer lámpás éjszakáját. A már hagyományos eseményen a társadalom figyelmét akarják felhívni arra, hogy milyen sok gyermek tűnik el a világban.

A nap képe – képviselő

2018.05.28.
Ilyen sem volt még! Afrikai édesapától származó képviselő került be az országgyűlésbe. Kocsis-Cake Olivio a 99. volt az MSZP-PM listán, amelyről amúgy tizenketten jutottak be a parlamentbe, de mégis ő kapta meg Karácsony Gergely listavezető helyét. Karácsony polgármester marad Zuglóban.

A nap képe – bajusz

2018.05.27.
Nehéz eldönteni, hogy a bajusz divatosnak számít-e jelenleg, vagy sem, de immár tizedik alkalommal rendezték meg a Kunsági Bajuszfesztivált. Trendi, vagy sem: magyaros.

Ezeket a cikkeket olvastad már?