A nap kép – hagyomány

2018.02.19.
Nagyon fontosak a magyar hagyományok, illetve azok megőrzése. Ilyen az óbányai tüzes kerék gurítás is, amit nagyböjt első vasárnapján indítanak el és amerre gurul, arra lesz a legjobb a termés.

A nap képe – kampány

2018.02.18.
Elkezdődött… Úgy vártuk már! Végre a helyükön lógnak a plakátok, ömlenek a postaládákba a szórólapok. A szocialisták nem vártak sokat, fel is dobálták a jelöltek reklámjait. Mondjuk picit figyelhettek volna, mert így könnyű megtéveszteni a választót, hogy melyik is a jelölt.

A nap képe – prédikátor

2018.02.17.
Márki-Zay Péter midnen fórumon hangoztatja, hogy ő a világon a legfüggetlenebb, az ellenzék összes pártja által támogatott jelölt. Meg azt is, hogy annyira katolikus, mint a huzat – eleve visszatetsző ezzel kérkedni, de ez legyen az ő lelkiismeretének a gondja. Ehhez képest forradalomról és a kandelláberek alternatív felhasználásáról is "prédikált" már.

A nap képe – felkelés

2018.02.16.
Lassan, de azért közeleg a tavasz. A téli napfelkelte egyre korábban jön és a hó küzdelme is kilátástalanabb. Hamarosan újra bezöldül minden.

A nap képe – egység

2018.02.15.
A két Korea közösen vonult be az olimpiai megnyitón, együtt indítottak jégkorong-csapatot a pjongcsangi játékokon és a szurkolók is hitet tettek az egység mellett. A fegyelmezett drukkerek a sapkájuk mellé tűzték az egység térképét.

A nap képe – hősök

2018.02.14.
Az 1945. évi budapesti harcokban hősi halált halt katonákra és a polgári áldozatokra emlékeztek kedden, az ostrom végének évfordulóján a budai Várban, a Kapisztrán téri Mária Magdolna-templomtoronynál.

A nap képe – pillanatok

2018.02.13.
A szocialisták már csak ilyenek: szeretek emlékezetessé tenni, ha valami elkéepsztő dolog történik velük. Énekeltették már az internacionálét Bajnai Gordonnal, de feszengtek már Gyurcsány Ferenc mellett is, most pedig megtáncoltatták a fiatal Gurmai Zitát és Szekeres Imrét. A helyzet csodás, kifogyhatatlanok.

A nap képe – Mohács

2018.02.12.
A sokácok messze földön híres farsangi fesztiválját egy 1783-as feljegyzés említi először. A legenda szerint a mohácsi sokácok furfangos ősei a török megszállás elől a Duna túlsó partján lévő Mohács-szigetre menekültek.

A nap képe – körforgó

2018.02.11.
Na még egy stadion… Ja, nem… Hanem inkább a 47-es főút végén épült körhíd, aminek éppen a terheléses próbája zajlott.

A nap képe – láng

2018.02.10.
Elkezdődött a téli olimpia Pojongcsangab. A szokásoknak megfelelő – látványos, de hosszú – megnyitó csúcspontja az volt, amikor a két koreai küldöttség együtt vonult be és természetesen az, amikor felgyulladt a láng.

Ezeket a cikkeket olvastad már?