A nap képe – Geréb

2017.04.21.
Enyhítette a bíróság Geréb Ágnes büntetését. A szülész-nőgyógyász ellen otthonszülési ügyek miatt emeltek vádat, s korábban, jogerősen két év letöltendő börtönre ítélték. A perújítást követően megszületett első fokú ítélet két évre felfüggesztette a büntetést és a foglalkozásától is csak nyolc évre tiltanák el. Az ügyész és az ügyvéd is fellebbezett…

A nap képe – ez a sport

2017.04.20.
A világ legnagyobb futballklubjai közé sorolhatjuk a Barcelonát és a Juventust is, amelyeknek játékosai kőkemény profik. A két együttes találkozott a Bajnokok Ligájában, az olasz csapat pedig 3–0-s összesítéssel jutott tovább. Ez alaposan megviselte Neymart, a Barca világsztárját, akit volt csapattársa, a már Juvés Dani Alves vígasztalt. Kőkemény profik és emberek.

A nap képe – tavaszi hóember

2017.04.19.
Idén szaladgáltunk már nyárias felszerelésben, volt már olyan, aki napozott is, erre most vissza kellett kapcsolni a fűtést, hiszen százévente látható lehülés érkezett meg hazánkba. A Kékesen hóembert is építettek.

A nap képe – jelképeink

2017.04.18.
Magyar jelképnek számít a koronázási palást, amely felirata szerint eredetileg harang alakú miseruha volt, melyet 1031-ben I. István király és Gizella királyné az épülő székesfehérvári Nagyboldogasszony-bazilikának ajándékozott, később hagyományos a hagyományos koronázópalásttá vált. Dombormű készült róla.

A nap képe – locsolás

2017.04.17.
Ma már persze nem vödörből locsolják meg a lányokat a fiúk, de a hagyomány továbbra is élő. Csak önkéntest kell hozzá keresni, aki vállalja a megpróbáltatást.

A nap képe – kerítést bontanának

2017.04.16.
Vannak emberek, akiket nem érdekelnek a tények. Sem azok, amelyek bizonyítják, hogy a migránsok közé keveredve terroristák érkeztek Európába, sem azok, amelyek arról szólnak, hogy a szabályok betartása mellett, minden arra jogosult bejöhet Magyarországra. A tényekkel nem foglalkoznak, kerítést bontanának.

A nap képe – felkészülés

2017.04.15.
A húsvéti hagyományok is olyanok, amelyekre vigyáznunk kell, nehogy feledésbe merüljenek. Az anyaország mellett ezért sokat tesznek a Székelyföldön is. A mai képen egy asszony szalonnával fényesíti a kész húsvéti hímes tojást nagypénteken az erdélyi Csíkszeredához tartozó Csobotfalván.

A nap képe – dolgozni kell

2017.04.14.
A bíróság Gulyás Mártont 300 óra, fizikai munkakörben eltöltendő közérdekű munka büntetéssel sújtotta. Társának, Varga Gergőnek 200 órányi közérdekű munkát kell végeznie. Nevezettek hétfőn festékes flakonnal dobták meg a Sándor palotát. Nem lesz nekik könnyű, hiszen ha jogerőre emelkedik a büntetés, akkor dolgozniuk kell…

A nap képe – bajszos…

2017.04.13.
Összefújta a… baszosokat a szél. A szerdai tüntetésen részt vett Bokros "Csomag" Lajos, a szocialisták volt minisztere, különböző törpepártok vezetője, egykori EP-képviselő. A politikust jellemzően a bajuszáról ismeri mindenki, a mostani tüntetések egyik visszatérő rigmusa ugye az Áder Jánosnak címzett "bajszos szar", amit lehet, hogy Bokros Lajos is kiabál.

A nap képe – tüntetők

2017.04.12.
Tegnap azért vonultak utcára néhány százan, hogy kiszabadítsák a fogdából azt a G. Mártont, aki festékkel dobált rendőröket és középületekt, vagyis garázda. G. Márton a helyén maradt, pedig még Demszky Gábor is vonult a kedvéért. Vélhetően így lesz ez akkor is, amikor Márton Gulyás lesz Gábor pedig röviden csak D.

Ezeket a cikkeket olvastad már?