A nap képe – kezdődik

2018.02.09.
Bár néhány sportágban már versenyeznek, hivatalosan csak ma kezdődik majd a pjongcsangi téli olimpia. A magyar csapatnak komoly esélye van arra, hogy érmet szerezzen, ami óriási siker lenne. Felvonták a magyar zászlót az olimpiai faluban, vagyis minden készen áll a rajtra.

A nap képe – borászat

2018.02.08.
A magyar borok ismét egyre népszerűbbek. A borászok felkészültebbek, tapasztaltabbak, tanultabbak, így köztük a legjobbnak lenni igencsak nagy eredmény.

A nap képe – Villány

2018.02.07.
A laikus ember nem is gondolná, hogy a szőlővel ilyenkor, február elején is foglalkozni kell. Márpedig Villányban, az egyik legjelentősebb borvidéken már javában dolgoznak az őszi termésért.

A nap képe – hó

2018.02.06.
Bár idén eddig nem volt sok belőle, azért a hó igencsak szépre tudja festeni a tájat. Különleges színeket hoz a hó és nemcsak a fehéret, hanem megváltoztat mindent maga körül.

A nap képe – madártávlat

2018.02.05.
A tél rajzol, főleg az égből figyelve a földet. A havazásban az utak olyanok, mint a vonalak a fehér papíron. A Mecsekben vezető aszfaltcsíkok kanyarulatai is érdekes látványt mutatnak.

A nap képe – baklövés

2018.02.04.
Simon József villámkarrierje véget ért. Posztolt egy képet Orbán Viktorról, amelyen a miniszterelnököt fejlövéssel végezte ki valaki. Óriási botrány lett, s végüli a pécsi MSZP-s politikust ugyan nem zárták ki a pártból, ő maga lépett le. Igazi baklölvés volt…

A nap képe – medve

2018.02.03.
Nem látta meg a medve az árnyékát Pécsen, szóval hamarosan vége lesz a télnek.

A nap képe – Zuschlag

2018.02.02.
Valahogy nem jó neki kint… Vagy legalábbis nem tud alkalmazkodni. Az egykori szocialista titán Zuschlag János hét évvel ezelőtt hat évet kapott, az évfordulón újra bevitték, mert alaposan gyanúsítható azzal, hogy választási csalásra készült. Harminc napot már biztosan a rács túloldalán lesz.

A nap képe – Arany

2018.02.01.
Ismét helyén van Arany János-szoborcsoportja a Múzeumkertben. A magyar irodalom kiemelkedő alakjának emléket állító művet korábban restaurálás miatt szállították el, de már újra a megszokott helyén láthatjuk.

A nap képe – Görgei 200

2018.01.31.
Emlékérmet bocsátott ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) Görgei (Görgey) Artúr születésének 200. évfordulója alkalmából.

Ezeket a cikkeket olvastad már?