A nap képe – szakáll

2018.05.06.
Nagy Szakállversenyt rendeztek Budapesten. Persze ebben a kategóriában sem csak a méret a lényeg, hanem az ápoltság is. Ugyanakkor az is tény, hogy egy ilyen szakállkölteménnyel nagyon sokat kell foglalkozni, szóval van benne meló.

A nap képe – elballagtak

2018.05.05.
A középiskolai ballagás nagy dolog egy fiatal életében. Az általános még nem szabadon választható és az ember nagyjából tudja, hogy a többségnek nyolc év múlva véget ér. A középiskola az más: annak a vége a felnőttéválásban is nagy lépés.

A nap képe – bolondok

2018.05.04.
A ballagások előtti egyik legnagyobb buli a bolondballagás. Debrecenben az utcára is vonultak a végzősök, akiket a városban is nagy örömmel fogadtak.

A nap képe – villámlás

2018.05.03.
Villámot nem könnyű fényképezni, még akkor sem, ha ebben a nyárias tavaszban van belőle bőven. Amennyiben mégis sikerül, akkor igencsak látványos kép születik belőle.

A nap képe – boldoggá avatás

2018.05.02.
Brenner János nem akármilyen gyilkosság, nem valami látszólagos baleset áldozata lett, hanem megadatott neki, hogy az oltáriszentség vértanúja legyen, méltán nevezzük őt a magyar Tarzíciusznak - jelentette ki Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek az 1957 decemberében harminckét késszúrással meggyilkolt rábakethelyi káplán boldoggá avatási szentmiséjén mondott beszédében kedden Szombathelyen. A bíboros szavai szerint hatvan évvel ezelőtt egy sötét téli éjszakán úgy tűnt, hogy meghalt egy eszmény, és most, évtizedek múltán Ferenc pápa döntése nyomán itt áll előttünk "az új, nagy, fényes pártfogó", Boldog Brenner János - mondta. Hozzátette: sokszor azt hisszük, hogy keresztény hitünk és egyházunk elfáradt vagy támadások és üldözések áldozta lett, de aztán egyszerre csak fölragyog a fény, és átsugárzik rajtunk, beborít minket világosságával Isten ereje és bölcsessége.

A nap képe – lovas nemzet

2018.05.01.
Nagy a verseny Mezőhegyesen. A nemzeti ménesbirtok végre nemcsak a Kormányinfón kerül szóba, hanem egy igazi lovas sportesemény kapcsán is, amelyen ráadásul látványos képek születnek.

A nap képe – tánc

Elfoglalták a Művészetek Palotája előtti teret a színes tütükbe öltözött táncosok vasárnap, akik a Góbi Rita Társulat és a Nemzeti Táncszínház közös szervezésében egy tízperces flashmobot adtak elő. A Pas De Bridge elnevezésű villámcsődület keretében mintegy száz táncos hívta fel a figyelmet a kortárs tánc fontosságára.

A nap képe – majdnem

2018.04.29.
A magyar jégkorong-válogatott 15 másodperccel a vége előtt még vezetett és feljutásra állt a britek elleni meccsen. Aztán egyenlített a rivális és minden összeomlott. Közel volt. Kár érte.

A nap képe – kihajtva

Elkezdődött a néphagyomány szerinti igazi tavasz. A legelők állapotától és az időjárástól függően ebben az időszakban hajtották ki az állatokat a téli szálláshelyekről a legelőkre. Ilyenkor fogadták az új pásztorokat és béreseket is.

A nap képe – fekete tóban

2018.04.27.
Nagy esők voltak az elmúlt napokban, ez kis tavakat eredményezett. Egyik leglelkesebb olvasónk le is fényképezett egyet, amelyet birtokba vett egy vadkacsapár.

Ezeket a cikkeket olvastad már?