A nap képe – cirkusz

2018.01.10.
Az A műsor versenyszámaival vette kezdetét kedden este a XII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál a Fővárosi Nagycirkuszban. 20 ország 165 művésze, több mint 30 cirkuszigazgató és menedzser ünnepel ezen a héten Budapesten.

A nap képe – begyűjtés

Néhány héten át az otthonok középpontjában álltak, de ma már sok helyen csak megtűrt fadarabok. Repülnek ki az ablakon, az ajtón. A begyűjtés elkezdőfött, viszik az ismét fenyővé lett karácsonyfákat.

A nap képe – fogadunk?

A magyar nyelv csodás. Itt van például a "tilos" és a "nem lehet" meghatározások közti különbség. Az eltérés nem kicsi, ezt nem tudta az, aki az alábbi feliratot készítette. Szóval fogadunk?

A nap képe – szép

2018.01.07.
A hóvirágban tulajdonképpen nincs semmi különös, de mégis szép. Januárban persze viszonylag ritkán nyílik, de a maga egyszerűségével, mégis elragadó. Az persze különleges, ha a tél közepén, akkor amikor egyáltalán nem számítunk rá, teszi szebbé a napokat.

A nap képe – korona

1978. január hatodikán hazatért a Szent Korona, a magyarság első számú ereklyéje.

A nap képe – Felvidék

2018.01.05.
A Felvidék is csodás szépségeket rejt és mutat meg. A mai képen egy igazán különleges látvány szerepel.

A nap képe – mint nyáron

2018.01.04.
Hihetetlen: zalában virágzik a repce. Így a tél kellős közepén ez azért nem teljesen megszokott. Kicsit bolondosan kezdődött 2018.

A nap képe – balin

2018.01.03.
Az elmúlt évek legszorosabb versenyében a balin kapta a legtöbb szavazatot a Magyar Haltani Társaság hagyományosan meghirdetett és szilveszter éjjel lezárult év hala közönségszavazásán.

A nap képe – csobbanás

2018.01.02.
Hetedik alkalommal ugrottak a bátrak a Balatonba a szigligeti strandon újév napján. A víz mondjuk nem volt meleg, de a hangulat így is forró lehetett.

A nap képe – futottak

Komoly hagyománya van a szilveszteri futamoknak az ügetőn. Ez most sem maradt el.

Ezeket a cikkeket olvastad már?