A nap képe – Liszt

2018.04.06.
Liszt Ferenc újabb szobrot kapott, de szinte biztos, hogy ezt látják majd a legtöbben, hiszen ez a Liszt Ferenc reptéren van.

A nap képe – marad

Három hónappal meghosszabbította Czeglédy Csaba előzetes letartóztatását szerdán a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája. A különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt folyó eljárásban a bíróság - az ügyészi indítványra - az eljárás meghiúsítása, valamint a bűnismétlés veszélye miatt látta szükségesnek a kényszerintézkedés meghosszabbítását. A bíróság döntése nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

A nap képe – emobi

2018.04.04.
Megnyílt az Elektromobilitás Látogatóközpont kedden Budapesten a Millenáris B épületében, a Nemzetgazdasági Minisztérium támogatásával létrehozott bemutatóterem az elektromos autózást mutatja be kipróbálható eszközökkel és szemléltető elemekkel.

A nap képe – kapcs-ford

Mézga Géza is előkerült. Emlékezetes: a pesti család kapcsolatba lépett MZ/X-szel, vagyis egy jövőbeli rokonnal. Most kiderült, hogy miért kellett a fordítógép.

A nap képe – ételszentelés

2018.04.02.
A székelyek komolyan veszik a hagyományokat és a Húsvétot, így az ételszentelést is. Csíkszereda főtere megtelt hívőkkel, akik az idei sonkára, kalácsra, tojásra és borra kérték az áldást. Az Isten éltesse őket!

A nap képe – hagyomány

2018.04.01.
Mi, magyarok nagyon büszkék vagyunk a hagyományainkra, amelyeket ápolunk és gondozunk. A húsvéti ünnepkörben több ilyen is van. Ilyen például az, hogy különlegesen díszitjük a tojásokat is.

A nap képe – elbúcsúztatták

2018.03.31.
Gyurta Dániel befejezte a sportot. Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszót a debreceni országos bajnokságon el is búcsúztatták.

A nap képe – legenda

Cseh László újabb mérföldkőhöz ért: megszerezte a 150. érmét az országos bajnokságon. A világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, a 4x200-as gyorsváltó tagjaként szerezte meg a jubileumi medált. Elképesztő pályafutás, csodás teljesítmény!

A nap képe – hallgatás

Janiczak Dávid, a Jobbik ózdi polgármestere úgy beszélt több nővel is, ahogy férfi nem teszi. Már legalábbis abban az esetben, ha a lelkében, az agyában és a testében miden rendben van. Persze a baloldali jogvédők most hallgatnak… Ez most nem számít.

A nap képe – befejezte

2018.03.28.
Gyurta Dániel mindent megnyert, amit lehetett. Olimpiai-, világ és Európa-bajnok lett mellúszásban. Az UTE sportolója mindössze 28 esztendős, de bejelentette, hogy visszavonul és sportvezetői karrierjét építi tovább. Mindent köszönünk! Szép, volt Dani!

Ezeket a cikkeket olvastad már?